nu.nl/Sanoma Accelerator

In 2014 deed ik, Jos Jaspers, samen met 250 anderen, mee met de NU.nl / Sanoma News Accelerator. Ik ontwikkelde mijn ideen NUdiepgang, lter NUmeer.

Doel van de accelerator was om nu.nl te voorzien van ideeën rond vernieuwing in de online nieuwsvoorziening. Mijn idee bestond uit het verrijken van bestaande nieuwsartikelen tot geavanceerde, waardevolle nieuws dossiers waarmee bezoekers optimaal geïnformeerd zouden worden over nationale en internationale onderwerpen.

Uiteindelijk eindigde ik bij de laatste 3 en heb met mijn team deelgenomen aan de 3 dagen durende nu.nl bootcamp. Hieronder de video met een introductie van mijn innovatieve idee. Het leverde mij uiteindelijk, helaas, slechts de tweede plaats op.

Vandaag de dag zie je dit concept steeds vaker bij de grote online nieuwswebsites, dit concept wordt nu omschreven als ‘storytelling’ en de uitvoering wordt een ‘longread’ genoemd.